'Ik wil alle organisaties die LHBT's steunen herinneren en waarschuwen dat we jullie gaan arresteren en voor de rechtbank gaan slepen', aldus de Tanzaniaanse minister van Binnenlandse Zaken Mwigulu Nchemba in een verklaring. Hij heeft een pijnlijke boodschap. 'Tegen iedereen die geïnteresseerd is in homoseksualiteit, zou ik willen zeggen dat ze in landen moeten gaan wonen waar dat legaal is.' 

Geen hiv-preventie meer
Eind vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat de Tanzaniaanse minister van Volksgezondheid Ummy Mwalimu een verbod legde op hiv-preventie. Volgens haar wordt met voorlichting over hiv homoseksualiteit gepromoot. Eerder werden voorbehoedsmiddelen verboden voor mensen uit de LHBT-gemeenschap.

Verslechterende situatie
De leefsituatie van de LHBT-gemeenschap in het Afrikaanse land is de laatste jaren sterk achteruitgegaan. In september werden organisaties die opkomen voor LHBT's verboden. Daarnaast is de politie harder gaan optreden tegen homoseksuelen, door aanhoudingen te verrichten in clubs. Op homoseksualiteit staan gevangenisstraffen tot dertig jaar. 

Bron: Capital News / Beeld: Twitter Mwigulu Nchemb