Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de drie leukste hot spots bespreken.

- WINKEL - 

Rood en Bloem - Utrecht
Rood en Bloem
De Vechtclub XL in Utrecht is een broedplaats met meer dan vijftig creatievelingen onder één dak. De roodharige Carolien is er te vinden met haar eigen planten- en cadeauwinkel. Ze geeft stylingadvies voor je interieur, dat ongetwijfeld best wat groener zou mogen kleuren. (Kijk eens om je heen. Ja toch?)

In haar winkel verkoopt ze groene planten, boeketten en accessoires waarvan je zeker weet dat ze bij je passen. Ben je uitgewinkeld, duik dan brouwerij De Kromme Haring in of eet wat bij bistro De Klub. Voor informatie over de winkel kijk je op Roodenbloem.nl, meer over de brouwerij en de bistro lees je op VechtclubXL.nl.


- COCKTAILBAR -


House Bar, Amsterdam
House Bar
Aan de Amsterdamse Nieuwezijds Voorburgwal 5 is het Kimpton De Witt Hotel neergestreken. Het is de eerste van de Kimpton-keten buiten de VS, maar verwacht hier geen Amerikaanse toestanden. Voorheen zat hier het nondescripte Crowne Plaza Hotel en als je er geen kamer had geboekt, had je er niets te zoeken. Maar nu de boel grondig is verbouwd is het een oase in het centrum.

De entree ziet er strak en modern uit en heeft mooie Nederlandse details, zoals op Delfts Blauw geïnspireerde vloerkleden. Er is een restaurant, genaamd Wyers, dat via de lobby, maar ook direct vanaf de Nieuwendijk toegankelijk is. Ze serveren er heerlijke chicken wings met een blauwe kaasdip.

Die vind je ook terug in de House Bar, aan de andere kant van de lobby en met een eigen opgang aan de Nieuwezijds. Het interieur is adembenemend mooi: donkere renaissance-panelen, glas in lood en tussen de balken tegen het plafond zit vogeltjesbehang: bijzonder en grappig tegelijk. Hier maken ze alle cocktails die je uit je hoofd kent en die dus niet op de menukaart hoeven te staan. Wat daar wel op staat is een fijnzinnige selectie heerlijke cocktails met klinkende namen. 

Kijk voor meer informatie op de website van Kimpton De Witt.

- FESTIVAL - 

BonFire Beach Fest - Scheveningen
Bonfire Beach Fest
Zaterdag 1 en zondag 2 juli verandert het Scheveningse strand in één groot festivalterrein voor het eerste, gratis toegankelijke BonFire Beach Fest. Een zomers festival voor jong en oud met cultuur, sport, culinaire verrassingen en muziek van onder meer Splendid, Jon Tarifa, The Clarks en Soulbeach. Surf voor het laatste nieuws naar de Facebookpagina van BonFire Beach Fest.

Om de zomer te vieren en Den Haag in het zonnetje te zetten als Stad aan Zee organiseert LUSTR het tweedaagse, jaarlijks terugkerende mega-evenement BonFire Beach Fest dat Scheveningen in vuur en vlam zet. Zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 heeft de eerste editie plaats. Het Scheveningse strand, van de Haven tot het Zwarte Pad, is dan één groot open en gratis toegankelijk festivalterrein, waar jong en oud zich kunnen vermaken met culturele, muzikale, culinaire en sportieve activiteiten.

Programma zaterdag 1 juli:
12.00-18.00 uur: BonFire Beach Fest Festival Village (bij strandclub WIJ) met bubbelvoetbal, beach soccer, trampolines, wipe out baan, trashure hunt en Hack the Planet

13.00-23.00 uur: BonFire Beach Fest Music Stage (bij de Pier) met optredens van Splendid, Piñata, The Clarks, Sugar Boy & The Sinners en een DJ-set van Sunny Sjoerd

Vanaf 23.00 uur: BonFire Beach Fest Sessions by Night (bij het Zwarte Pad). Campfire Sessions – hosted by Paard van Troje, Haags Pop Centrum, Indigo en AT Bookings – met Ed Struijlaart, Jack and The Weatherman, Laura en Sama Cosa

Programma zondag 2 juli:
11.00-17.00 uur: BonFire Beach Fest Music Stage (bij de Pier) met Rondé, Jon Tarifa, Soulbeach en Jack and The Weatherman

12.00-23.00 uur: BonFire Beach Fest Music Festival Village (bij strandclub WIJ). Het WIJ 15 Year Anniversary Festival met Boris, DJ’s Roog & Erick E, Ziggy en Het Hitjescollectief

Kijk voor meer informatie op BonfireBeachFest.com of op Facebook voor de laatste updates.