Niet alleen de vrouwen, juist ook de mannen trokken in het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse Rijk de nodige tijd uit om zichzelf te reinigen, zowel geestelijk als lichamelijk. Zelfs in Nederland zijn vandaag nog enkele hammams te vinden, al blijven de badrituelen bij ons doorgaans beperkt tot vijf minuten stevig schrobben onder de douche.

'Boots de hammam-beleving na in je eigen badkamer'

Tijd voor meer mindfulness, vond Rituals. En dat maken ze redelijk eenvoudig met hun nieuwe The Ritual of Hammam-collectie, waarmee je in vijf stappen een zuiverende hammam-beleving nabootst in je eigen badkamer.

  • Stap 1: Een zuiverende wasbeurt met Black Soap, met zwarte olijven. Breng een dunne laag aan met de kessahandschoen, gemaakt van een stof die verouderde huidcellen en overtollige olie van de huid verwijdert. 
  • Stap 2: Vervolg met een aromatische Hot Scrub met zuiverend zeezout. Dit scrubzout heeft een stevige korrel, en bevat verwarmende gember en verfrissende eucalyptus die de vermoeidheid wegnemen en je helpen ontspannen. Breng aan en masseer in met roterende bewegingen.
  • Stap 3: Na de stevige scrub verdient je huid wat verzachting. Smeer je flink in met de Body Mud, een lichaamsmasker met mineraalrijke Rhassoulklei, die oude huidcellen helpt verwijderen en de huid zuiver en glad maakt. 2 minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen onder de douche of los laten weken in een warm bad.
  • Stap 4: Schoon, schoner, schoonst. Tijd voor nog één laatste reiniging met de Foaming Shower Gel. Deze verfrissende douchegel verandert in een rijk, vochtregulerend schuim, met een herstellende en kalmerende werking op de huid.
  • Stap 5: Smeer je rijkelijk in met de voedende Body Cream, om de huid te verzorgen en te verstevigen.

Bonustips:

  • Zet in de hoek van je kamer The Ritual of Hammam Fragrance sticks, met eucalyptus en rozemarijn, om je neus extra bij het ritueel te betrekken.
  • Een alternatief op de geurstokjes is de verfrissende geurkaars. Deze kaars heeft een brandtijd van 50 uur, dus daar kun je flink wat rituelen mee uitvoeren.
  • Geen puf om het ritueel zelf te doorlopen? In Amsterdam, Almere, Heemstede en Knokke kun je voor een behandeling ook terecht bij de Rituals Urban Spa. Heerlijk na een lange kantoordag.

Hier vind je meer info over The Ritual of Hammam-producten.