5) Louane - On était beau 

Op het trottoir denk ik aan jou en op de boulevard denk ik aan jou. De Franse Louane heeft nogal veel aan haar hoofd in haar lied On Était Beau. In de video is het hoog zomer en het liedje is lekker zwoel. Hoog tijd voor een vakantieliefde.

4) Calvin Harris ft. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean – Feels

Feels oogt cheap en klinkt cheap zal ongetwijfeld een vermogen hebben gekost. Al lijkt de pruik van Katy Perry uit de eerste de beste carnavalswinkel te zijn opgeduikeld. Maar goed, let’s go with the flow op dit pretentieloze reggaedeuntje.

3) The xx - I Dare You


Eigenlijk gebeurt er niet zoveel bijzonders in de video van The xx. Maar op de een of andere manier hangt er een Stranger Things-vibe over de beelden, wat heel goed kan komen door de ietwat spooky melodielijnen. En door de aanwezigheid van Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown natuurlijk.

2) Samantha Urbani – Go Deeper


Wellicht ken je Samantha Urbani al van Blood Orange en het duet dat ze zong met zanger Dev Hynes, You're Not Good Enough. Go Deeper borduurt wat klant betreft voort op de sound van Blood Orange: het heeft een vleug jarentachtig-Prince en is ietwat esoterisch. De bijbehorende video is fraai atmosferisch.

1) The Killers – The Man


Zanger Brandon Flowers beeldt hier heel ironisch verschillende alfamannetjes uit in de video voor The Man: een showmaster, een cowboy, een gast in een tanktop en een strakke leren broek die barbecuet en zijn spierballen laat zien… Hij is inderdaad helemaal The Man. Maar aan het eind staat hij met lege handen. Dat was nou ook weer niet de bedoeling.