Alejandro Rodriguez en Manuel Bermudez zijn achttien jaar samen. Victor Hugo Prada werd vier jaar geleden onderdeel van hun relatie. Aan een Colombiaans radiostation lieten de mannen weten dat ze graag een legale basis wilden voor hun polygame relatie.

Sinds 3 juni zijn ze officieel geregistreerd als partners in hun woonplaats, de miljoenenstad Medellín in Colombia. Trouwen is in Colombia alleen mogelijk voor duo’s, maar sinds de registratie zijn de mannen officieel elkaars partner en familie. Ze hebben dezelfde erfrechten als getrouwde stellen.

Advocaat
Rodriguez en Bermudez waren in 2000 de eersten die als homoseksueel stel een geregistreerd partnerschap kreeg in Colombia. Ze kregen hulp van een advocaat, die het stel wederom heeft geholpen om Hugo Prada erkend te krijgen als extra partner.

In Colombia zijn polygame relaties niet ongebruikelijk. Wel is dit de eerste keer dat een homoseksuele relatie tussen meer dan twee mensen is erkend.

Viertal
Aanvankelijk was er sprake van om een viertal te worden. De mannen hadden sinds 2009 ook een relatie met de Colombiaan Alex Esneider Zabala. Hij overleed drie jaar geleden aan de gevolgen van maagkanker.

Bron: De Morgen