Bianca Debaets stelde de kandidatuur van Brussel voor tijdens WorldPride in Madrid. 'In Brussel heeft de LHBT-gemeenschap het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn', vertelde de politicus. 'België en zeker Brussel hebben altijd een voortrekkersrol gespeeld als je het op wereldniveau bekijkt. Wij hebben als één van de eerste landen het homohuwelijk goedgekeurd en onlangs werd er de belangrijke beslissing genomen dat transpersonen niet meer een heel zware medische procedure moeten doorlopen.' 

Voor het eerst
Het is 2020 precies 25 jaar geleden dat de jaarlijkse Belgian Pride werd opgericht. Eerder werd EuroPride al in Madrid, Amsterdam, Riga en Oslo georganiseerd. In België is het nog nooit gevierd. 

Toekomstige EuroPrides
Ook de Noorse stad Bergen, Thessaloniki in Griekenland en de Duitse stad Hamburg willen EuroPride in 2020 organiseren. In 2018 vindt EuroPride plaats in de Zweedse steden Göteborg en Stockholm en in 2019 in Wenen. Op 23 september wordt bekendgemaakt wie EuroPride in 2020 mag organiseren.

WorldPride
EuroPride is overigens niet te verwarren met WorldPride. Dat dit jaar in Madrid plaatsvond. Dat wordt in 2019 in New York gevierd. Het is dan 50 jaar na het uitbreken van de Stonewall-rellen, het begin van de pride-beweging in de wereld. Eerder kwam daar al een mooie video van online om de bezoekers welkom te heten.