Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de drie leukste hot spots bespreken.


- HOTEL -

De Bijenkorf, Amsterdam / Rotterdam / Utrecht / Den Haag / Amstelveen / Eindhoven / Maastricht
Bijenkorf
De Bijenkorf houdt van bijen, die helaas ernstig worden bedreigd door een gebrek aan voedingsrijke bloemen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Onder de naam Let’s Bee Kind helpt de Bijenkorf de bij overleven. De warenhuisketen ondersteunt The Pollinators, een platform dat zich met acties, donaties en voorlichting inzet voor bijen.

Om geld in te zamelen voor The Pollinators kun je voor 250 euro een nacht doorbrengen in een filiaal van de Bijenkorf.  In augustus veranderen alle filialen van de Bijenkorf voor één nacht in de meest bijzondere bed & breakfast van Nederland: de Bijenkorf Bee&Bee.

Iedere de Bijenkorf Bee&Bee is slechts één nacht geopend voor twee gasten, die na sluitingstijd de Bijenkorf lekker voor zichzelf hebben. Alle ruimte en rust dus om samen met een personal shopper eens lekker uitgebreid te gaan shoppen. De store manager neemt je mee voor een kijkje achter de schermen en de conciërge is de hele nacht beschikbaar voor als je niet kunt slapen. Je slaapt luxe en comfortabel op de winkelvloer. Er staan een paar mooie cadeaus klaar en natuurlijk wordt er de volgende dag voor openingstijd een heerlijk ontbijt geserveerd. Bekijk hier alvast de producten waar je tijdens je verblijf gebruik van maakt.

Reserveren? Dat doe je hier. Wees er snel bij, want vol is vol!

 - RESTAURANT -

Zomerlicht op Pampus, Amsterdam
Zomerlicht
In het IJ voor Amsterdam ligt het eiland Pampus. Van 20 juli tot en met 2 september kun je er op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond terecht op dit onbewoonde eiland, dat bestaat uit een fort en een restaurant. De boot naar Zomerlicht vertrekt op een vaste tijd uit de haven van IJburg. Al varend drink je wijn, bier of iets anders.

Tijdens de Zomerlicht-avonden zijn er verschillende ‘food stands’ die verspreid over het eiland staan. Zo stel je je eigen diner samen en kies je zelf een plek op het eiland om van het eten te genieten.

Tussen de gerechten door is er alle tijd om het fort te bekijken. En wanneer het donker wordt gaan de vuurkorven aan.

Op 3, 4 en 5 augustus verandert Pampus in een Drijf in Buitenbios. Voor dezelfde prijs krijg je er dan een filmavond bij cadeau.

Reserveer op tijd, want het aantal plaatsen voor Zomerlicht is beperkt.

Meer informatie over een spectaculair avondje uit eten vind je op de website van Pampus.


- FESTIVAL - 


Wonderfeel - Schaep en Burgh, 's Graveland

Wonderfeel is de naam van het grootste buitenfestival voor klassieke muziek in Nederland kan jong en oud genieten van zo’n honderd concerten, uitgevoerd door ruim driehonderd musici. Op het programma staan verder muziekdocumentaires, dichters, natuurexcursies en kinderactiviteiten. Bovendien is er heerlijk eten en drinken op het terrein. Dagkaarten en driedagenkaarten zijn te koop via www.wonderfeel.nl.

Op de derde editie van Wonderfeel zijn er optredens van nationale en internationale toppers zoals BartolomeyBittmann, DAAU, Joep Beving, Gabriel Prokofiev, Tomoko Mukaiyama, Cello8ctet Amsterdam, Christianne Stotijn, Hannes Minnaar, Jörgen van Rijen, Raphael Vanoli, ASKO|Schönberg, Busch Trio, Kinan Azmeh, The Windsor Consort en de Nederlandse Bachvereniging. Het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer speelt werken van Beethoven, onder meer het Triple Concerto met het Van Baerle Trio en het Vioolconcert met soliste Simone Lamsma. Een zestal dichters, onder wie Judith Herzberg en Hannah van Binsbergen, dragen twee keer per dag voor uit eigen werk.

Vertrouwd en grensverleggend
Het programma van Wonderfeel wordt samengesteld door muziekverkenners zoals Floris Kortie (Podium Witteman), Shane Burmania (Muziekgebouw aan ’t IJ, Korzo) en Masa Spaan (De Vereeniging). Zij hebben allen een eigen podium en presenteren met thema’s zoals Weeshuis van de Hits, Ongehoord, White Label en SOLO authentieke genres en kruisbestuivingen. Het resultaat is een tegelijk vertrouwd, hip en grensverleggend programma.

Totaalbeleving
Wonderfeel biedt veel meer dan klassieke muziek. Op het 25 hectare grote natuurgebied Schaep en Burgh kun je drie dagen lang van 12.00 uur tot middernacht uur ook genieten van muziekdocumentaires, verhalen, natuurexcursies en poëzie, terwijl de rollende keukens zorgen voor een divers aanbod aan eten en drinken. Wonderfeel is – hartje zomer in het hart van het land – een totaalbeleving voor culturele alleseters en liefhebbers van (klassieke) muziek.

Tickets, overnachten, jongeren
Op Wonderfeel betaal je niet per voorstelling, maar koop je een dagkaart of driedagenkaart. Zo kun je, net als op popfestivals, je eigen playlist samenstellen. Overnachten kan bij diverse hotels en B&B’s in de buurt. Voor kinderen (t/m achttien jaar) is het festival gratis toegankelijk. Er is een doorlopend kinderprogramma met onder meer muziekinstrumenten maken, waterbeestjes zoeken, poppenkast en diverse muziekvoorstellingen.

Natuurmonumenten
Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. De natuur is een vanzelfsprekend thema op het buitenfestival. Begrippen zoals biologisch afbreekbaar, hergebruikt, led en hybride passen goed bij Wonderfeel. Van elk verkocht kaartje gaat 2,50 euro naar Natuurmonumenten.

Festivallocatie: Schaep en Burgh, Noordereinde 60, ’s-Graveland (ingang: Franse Kampweg 2). Kijk voor meer informatie op Wonderfeel.nl.