De shirts zijn verkrijgbaar in acht kleuren. Roze (sex), rood (life), oranje (healing), geel (sunlight), groen (nature), turquoise (magic/art), indigo (harmony) en violet (spirit). Weekday heeft de woorden op acht soorten unisex T-shirts laten drukken.  

Regenboogvlag
Gilbert Baker is de ontwerper van de regenboogvlag. Hij diende van 1970 tot 1972 in het Amerikaanse leger. Nadat hij eervol werd ontslagen, leerde hij zichzelf naaien. Hij raakte bevriend met homoactivist Harvey Milk en bedacht de vlag in de zomer van 1978 ter gelegenheid van ‘Gay Freedom Day’, een voorloper van de Pride die er nu jaarlijks wordt georganiseerd. Hij was enorm betrokken bij de Amerikaanse homorechtenbeweging.

Geuzensymbool
Voor de regenboogvlag was de roze driehoek het belangrijkste symbool van de homobeweging. Dit symbool werd eerder door de nazi’s gebruikt als herkenningsteken voor vervolging van homo’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Baker vond het echter tijd voor een nieuw symbool. 'Toen hij de vlag voor het eerst in actie zag, wist hij dat het zijn levenswerk was', vertelde homoactivist Cleve Jones.

De shirts van Weekday zijn hieronder alvast te bekijken. 

De shirts zijn vanaf halverweg juli online te verkijgen. Vanaf 24 juli kun je ze ook kopen in de Weeday Store in Amsterdam.