Ooit riep Freddie Mercury: 'Ik word geen ster. Ik word een legende.' De flamboyante zanger scoorde met Queen enorme hits, waarvan Bohemian Rhapsody wellicht het bekendst is: sinds de oprichting van de Top 2000 staat het nummer hoog in de toptien en regelmatig op de toppositie.

Bij leven en welzijn leidde Mercury een dubbelleven. Niet veel fans wisten dat hij (ook) op mannen viel. Wat ook niet veel mensen wisten was dat hij goed bevriend was met prinses Diana. Een tijdje geleden werd bekend dat de twee samen het Londense nachtleven verkenden: samen doken ze op in de Vauxhall Tavern, waarbij Diana onherkenbaar was verkleed als man.

Portret
Maar dat terzijde. Norwegian Airlines eert Freddie Mercury nu met een portret op een van zijn vliegtuigen. Eerder verschenen er al portretten op de vliegtuigen van Norwegian van voetballer Bobby Moore, kinderboekenschrijver Roald Dahl, een van de eerste vrouwelijke piloten Amy Johson en luchtvaartondernemer Freddie Laker.

Inspiratie
Volgens Thomas Ramdahl, commercieel directeur van Norwegian, wil zijn luchtvaartmaatschappij het aantal vluchten op Groot-Brittannië fors uitbreiden. 'Dit is de perfecte gelegenheid om een van de grootste Britten aller tijden te eren. Freddie Mercury was een inspiratie voor vele generaties muziekfans over de hele wereld. Het is een eer om hem te portretteren op een van onze vliegtuigen.'

Het portret moet nog worden ontworpen. De foto hierboven is een mockup. 

Bron: Pinknews