Hivos strijdt tegen discriminatie en onderdrukking en werkt aan een wereld waarin alle mensen kunnen leven zoals zij dat het liefst willen. Dat gebeurt door het steunen van moedige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders die zich, vaak met gevaar voor eigen leven, inzetten voor gelijke rechten en eerlijke kansen.

'Met nieuwe rolmodellen kan terrein worden gewonnen in het debat over homorechten'

Homorechtenorganisaties krijgen van Hivos financiële en juridische steun om gelijkheid desnoods via de rechter af te dwingen. Hivos heeft zo de homorechtenbeweging in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zien en helpen groeien.

Nieuwe rolmodellen
Vanuit die sterke basis stimuleert Hivos ook anderen om openlijk naast LHBT’s te gaan staan. Dat ook non-usual suspects in bijvoorbeeld Kenia en Honduras hun steun betuigen, zoals religieuze leiders, CEO’s van bedrijven en publieke persoonlijkheden. Met deze nieuwe rolmodellen kan terrein worden gewonnen in het publieke debat over homorechten, dat nog vaak negatief gekleurd is door haatzaaierij.

Doe ook mee! Word donateur van Hivos, ontvang gratis de Free to be me bandana en laat zien dat je vervolgde LHBT's wereldwijd steunt.