Onder de noemer ‘Borg Open – Tennis across Borders – organiseerde het Zweedse sportkledingmerk Björn Borg een tenniswedstrijd. Volgens de bedenkers is het een initiatief dat mensen moet verenigen, een manifest voor een open wereld waarin sport mensen bijeenbrengt.

Waarom muren bouwen als je ook van elkaar kunt leren? Om die reden zocht het merk de Mexicaanse grens op. Ter hoogte van de Tijuana-rivier speelde de Mexicaanse tennisspeler Mariano Argote tegen de Amerikaanse Peter Clemente.

Open wereld
Tijdens een gemiddelde pot tennis wisselen spelers gemiddeld dertien keer van plek. In deze wedstrijd was dat niet mogelijk. Henrik Bunge, CEO van Björn Borg, zegt in een persbericht: ‘Borg Open is onze manier om te laten zien dat we geloven in een open wereld. Hoogstwaarschijnlijk veranderen de mensen die een muur willen bouwen tussen de VS en Mexico hierdoor niet van mening. Maar we weten dat sport de kracht heeft om mensen te verenigen. We hopen mensen te inspireren om samen te sporten in plaats van muren te bouwen.’

Hier de beelden van de wedstrijd:

Foto: Fredrik Josefsson