Stichting Roze Woensdag heeft gesignaleerd dat sinds vorig jaar de doorkomstplaatsen Beuningen en Weurt ook roze hebben omarmd. Dit vieren ze met het leggen van een verbinding tussen de gemeente, namelijk met verschillende optredens van de gelegenheidsformatie Pink Rebels.

In opdracht van COC Nijmegen hebben de Pink Rebels een vrolijk Roze Woensdag-lied geschreven dat op een ludieke manier het publiek en de wandelaars oproept om samen een stukje hand in hand te lopen. Op die manier staan ze stil bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat lhbt’s overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

Feest
In een persbericht zegt projectleider Sander Ederveen van stichting Roze Woensdag: "Roze Woensdag is uitgegroeid tot een feest voor iedereen. Het is fantastisch dat de gemeentes en verschillende horeca-ondernemingen Roze Woensdag ondersteunen en dat zoveel publiek en wandelaars in het roze gekleed zijn, maar we moeten niet vergeten waaróm dit 'roze feestje' gehouden wordt.”

Hij vervolgt: “Belangenorganisaties zoals COC Nijmegen en Dito! zijn nog steeds hard nodig, ook in Nederland. Ik vind het belangrijk dat zij op deze dag een podium hebben om hun verhaal te vertellen: Nederland is een veilig land voor lhbt’s. Om dat zo te houden, moet de samenleving zich blijven uitspreken tegen ongewenst gedrag gericht aan deze groep. Hierdoor vergroot je het gevoel dat je er als LHBT'er niet alleen voor staat. Het nummer 'Hand in hand' doet een oproep tot saamhorigheid."

Check Facebook
Roze Woensdag gaat op 19 juli in Alverna van start. Daarna staat er een optreden gepland in Wijchen, gevolgd door een feestje in Beuningen en de tour wordt afgesloten met een paar optredens op de Roze Woensdag podia in het centrum van Nijmegen. Nieuwsgierig? Hou dan de Facebook-pagina en de website van Roze Woensdag in de gaten. Daar vind je alle informatie over de optredens van de Pink Rebels, waar de roze podia zijn in Nijmegen en wat er verder allemaal gebeurt.

Tolerant
De Pink Rebels hebben overigens al vaker van zich laten horen. In 2014 traden zij namens Nijmegen op bij het Nationaal COC Songfestival en haalde met het nummer 'Tolerant' de wisselbeker naar Nijmegen.