Tot dusver speelde de gewezen talkshowkoningin bijna alleen serieuze en zware rollen, maar deze keer kiest Oprah Winfrey voor iets luchtigers. In een sci-fi-achtig verhaal duikt ze op als een Wijze uit de ruimte, compleet met een soort Game of Thrones-kapsel.

A Wrinkle in Time gaat over een tiener genaamd Meg (een rol van Storm Reid), die haar vermiste vader zoekt, een wetenschapper die wordt gespeeld door Chris Pine.

Meg wordt daarbij geholpen door wezens die tijd en ruimte kunnen bewegen, onder wie Mrs. Who (Mindy Kaling), Mrs. Whatsit (Reese Witherspoon) en Mrs. Which (Oprah Winfrey).

Entertainment Weekly nam een kijkje achter de schermen en interviewde regisseur Ava DuVernay, die vertelt over de casting van de actrices. ‘We zochten een heel wijs iemand voor deze rol. Dus dan kom je al snel uit bij de wijste vrouw ter wereld. Oprah is een geweldige actrice, maar vanwege de wijze dingen die Mrs. Which te zeggen heeft, is haar Oprah-ness erg waardevol.’

De film is gebaseerd op een boek van Madeleine L’Engle. A Wrinkle in Time wordt verwacht in maart 2018. Hier de eerste beelden (klik even op het vierkantje rechtsonder voor een groter formaat):