De twee wonen in de West Midlands in Groot-Brittannië. Jahed Choudhury is grootgebracht in een traditioneel gezin. Zijn ouders komen uit Bangladesh. Al vanaf zijn zesde wist hij dat hij op jongens viel, wat hij tien jaar later aan zijn ouders heeft verteld.

Als kind werd Jahed gepest en als tiener onderging hij zelfs een conversietherapie omdat hij dacht op die manier van zijn homoseksualiteit af te kunnen komen. Dat lukte niet, en toen mensen in de moskee die Jahed bezocht erachter kwamen dat hij gay was, mocht hij niet meer naar binnen.

Dat was de druppel voor Jahed. Hij probeerde zichzelf van het leven te beroven. Maar zijn zelfmoordpoging mislukte. Niet lang daarna kwam hij Sean tegen. Al snel woonden ze samen en ze besloten te trouwen. De ceremonie was traditioneel, maar klein van opzet. De familie van Jahed was niet aanwezig. Hij denkt dat ze zich vreselijk zouden hebben geschaamd. ‘Ze denken dat homoseksualiteit een ziekte is die genezen kan worden. In mijn familie denken sommigen dat dit gewoon een fase is.’

Op Gay.nl deelden we eerder deze week het onderstaande filmpje van de huwelijksceremonie:

Wereldwijd werd de video gedeeld en bekeken. De jongens kregen heel veel lof toegezwaaid voor zoveel moed en liefde. De twee kwamen vervolgens op bezoek in de BBC-talkshow van Victoria Derbyshire. Daar bleek dat het kersverse huwelijkskoppel ook heel veel narigheid over zich heen heeft gekregen.

Met hun video wilden ze laten zien dat moslim en gay zijn heel goed samengaat. Daar dachten sommigen anders over. Jahed en Sean ontvingen meerdere doodsbedreigingen. Een iemand waarschuwde ze zelfs dat hij gif in hun gezicht wilde gooien.

Maar ze vertelden ook dat hun video positieve gevolgen heeft gehad. Een jongen vertelde dat hij na het zien van de beelden aan zijn familie heeft verteld dat hij gay is.

Bron: Attitude