5) Fischerspooner – Have Fun Tonight
Eens, lang geleden, was dit duo bestaande uit Warren Fischer en Casey Spooner het summum van cool. Zo rond 2002 beleefden ze hun piek, toen retro-electro in zwang raakte. In wezen is hun ietwat kille geluid na 15 jaar onveranderd gebleven. Have Fun Tonight is een ‘queer dance ballad over polyamory’, zoals in de omschrijving op YouTube is te lezen.  In september volgt een compleet nieuw album, SIR genaamd.

 

4) Jennifer Lopez - Ni Tú Ni Yo
Wat leuk, ex-hubby Marc Anthony doet mee in deze kleurrijke video bij het aanstekelijke Ni Tú Ni Yo. JLo speelt als vanouds met verve de rol van rijke glamourpoes die een (toch al hitsige) fotograaf het hoofd op hol brengt. Haar gele designjurk doet denken aan een fotoshoot voor Vogue in de jaren tachtig.

 

3) Kamaiyah – Build You Up
Terwijl TLC zelf net een nieuw comeback- slash afscheidsalbum heeft uitgebracht, brengt Kamaiyah een eerbetoon aan nineties R&B en hiphop, compleet met dansers in TLC-shirts. De beat stamt regelrecht uit de jaren negentig, net als de outfits en de dansjes. Nostalgie galore!

 

2) Arcade Fire – Electric Blue
Aanvankelijk waren ze ietwat arty en nog steeds ademt alles wat ze maken vakmanschap. Maar sinds ze een bijna bubblegumachtig popgeluid hebben omarmd zet je tracks als Electric Blue ook eens op tijdens een feestje. Voor als je wilt dansen en tegelijkertijd indruk wilt maken met je verantwoorde muzieksmaak. De video is geinig: hij is opgenomen tijdens de schoonmaak na Mardi Gras in New Orleans.

 

1) Kesha – Woman
Kesha is back, en hoe! Vorige week liet ze zichzelf van haar kwetsbaarste kant zien met een ballad genaamd Praying (met die enorm hoge noot, ja ). Deze keer toont ze haar sterke girl power-kant. Woman is een reactie op het seksisme van Donald ‘grab ‘em by the pussy’ Trump. Woedend is Kesha op die man, en in Woman zal hij het weten ook. ‘I’m a Motherfucker!’