Het postume eerbetoon vindt plaats tijdens het 27e jaarlijkse Project Angel Food Gala in Hollywood. Zanger Adam Lambert zal een medley ten gehore brengen met hits van George Michael. Ook krijgt Michael postuum de Elizabeth Taylor Humanitarian Award. 

Vlak na de dood van George Michael vertelden de oprichters van Project Angel Food dat de zanger al jaren de grootste geldschieter was. ‘Met zijn stille generositeit heeft hij ons jaar in, jaar uit geholpen’, aldus directeur Richard Ayoub.

Envelop
In 1993 greep de aidsepidemie nog altijd woest om zich heen. Project Angel Food verzorgde maaltijden voor mensen met hiv en aids, maar in dat jaar kon de organisatie nauwelijks rondkomen. Op een dag vonden ze een envelop op de deurmat met daarin een handgeschreven brief van George Michael en een check ter waarde van 25.000 dollar.

Ieder jaar tot aan zijn dood doneerde George hetzelfde bedrag. Toen hij in 1998 een taakstraf moest uitvoeren, deed hij dit in de keuken van Project Angel Food. Ook bezorgde hij maaltijden.

Maaltijden
Project Angel Food werd opgericht in 1989 om hiv- en aidspatiënten bij te staan met maaltijden. Later maakten ze ook maaltijden op maat voor mensen met kanker, nier- en hartfalen. Anno 2017 bezorgen ze meer dan 11.000 maaltijden per week, wat neerkomt op zo’n 500.000 maaltijden per jaar.

Bron: GayStarNews