Jongerenfeest
Je moet zeker naar de Jong & Out Amersfoort Dance Stage tijdens Gaypride Amersfoort. Verschillende (lokale) acts als DJ Brazy, RNCHY en Corry Dévon staan op het podium. Het start om half zes met een set van Arno Mijten en eindigt rond half elf met Brazy. 

Pride Walk
Voor de tweede keer vindt dit jaar een Pride Walk plaats in Amersfoort. Je kunt samen met medewerkers van de gemeente Amersfoort, een delegatie regionale LHBT-organisaties en een meterslange regenboogvlag meelopen. De Pride Walk start om 19.00 uur bij de Grote Sint Jansstraat en zal rond 20.00 uur eindigen bij de Onze Lieve Vrouwetoren. 

Rainbow Run
Direct na de Pride Walk vindt de Rainbow Run plaats op het Lieve Vrouwekerkhof. Het is een 'social run' van 2,5 of 5 kilometer door Amersfoort. Het is de bedoeling dat je polsbandjes verzameld in alle kleuren van de regenboog. Inschrijven kan via deze link. 

Foto: Brian Vijber

Feest op de Hof
Het grote hoogtepunt van Gaypride Amersfoort is het jaarlijkse feest op de Hof. Gedurende de hele avond kun je veel verschillende acts verwachten. Lady Galore en Miss Patty Pam-Pam praten de avond aan elkaar. Zo gaan ze DJ Brazy aankondigen. Een jonge DJ uit Amersfoort. Maar ook 4FUN-Amersfoort. Vier dames die nummers van Tina Turner en de Pointer Sisters zingen. 

De 'Nederlandse Tina Turner' komt een feestje bouwen en DJ Quino sluit de hele avond in de late uurtjes af. Vanaf zeven uur in de avond kun je terecht op de Hof voor het avondprogramma. 

Coverbeeld: Brian Vijber