6: Shary-An - I Am Who I Am
Je kunt het nummer over twee weken waarschijnlijk niet meer horen, het officiële anthem van Pride Amsterdam. 'I am what I am' wordt gezongen door Shary-An. Het nummer is een danceversie van het origineel uit Broadwaymusical La Cage aux Folles, destijds geschreven door de openlijke homoseksuele componist Jerry Herman. Ook Gloria Gaynor en Shirley Bassey scoorde er een dikke hit mee. 

5: Pet Shop Boys - Go West
Een klassieker. Natuurlijk weten wij ook dat het origineel in handen is van de Village People, maar de versie van de Pet Shop Boys is wellicht nog fijner. Het nummer kwam op nummer 1 binnen in Finland en daarmee scoorde ze nog een grotere hit dan de Village People.

4: Geri Halliwell - It's Raining Men 
En natuurlijk nog een classic die niet mag ontbreken in deze lijst. Geri's It's Raining Men. Het is tot op heden haar grootste hit. Geri heeft flink wat kritiek over haar muzikale kwaliteit over zich heen gehad. Met als gevolg dat een van haar laatste singles slechts 393 keer werd verkocht. Och, It's Raining Men blijft een heerlijk Pride-nummertje. Hallelujah!

3: DOPPELGANG - Guns Out
Ze zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse nachtleven: de broertjes DOPPELGANG. Twee jaar geleden brachten ze hun eerste single 'Guns Out' uit en wij kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. I Got My Guns Out!

2: Diana Ross - I'm Coming Out
Natuurlijk krijgt I'm Coming Out van Diana Ross een plekje in deze lijst. Het nummer is al sinds de jaren 80 geadopteerd door de gay-community. Maar kennen jullie ook al de Duitse versie? Hella von Sinnen maakte in de jaren 90 haar eigen variant. Vreselijk natuurlijk, maar wel leuk om even te luisteren. Mein Coming Out!

1: Demi Lovato - Really Don't Care
Als een nummer de laatste jaren Pride vertegenwoordigt, dan is het Really Don't Care van de Amerikaanse Demi Lovato wel. De video werd opgenomen tijdens LA Pride Parade 2014. Ook Cher Lloyd maakt nog een kleine opwachting. Toen nog wel... 

Happy Pride!