'Het modebeeld laat perfecte lichamen zien. In Winq publiceren we regelmatig shoots met jongens met een wasbordje, gespierde borstkas en armen. Ik wilde onderzoeken of zo’n soort lichaam ook voor mij is weggelegd. Je bent toch altijd een beetje met je uiterlijk bezig, niet alleen op het strand, maar ook op feestjes. Ik ben niet het type dat gemakkelijk z’n shirt uittrekt, ik was nooit tevreden over mijn lichaam. Maar ik had ook niet de kennis in huis om er op een verantwoorde manier iets aan te doen. 

Ik sportte wel al wat: hardlopen, high intensity training – dat soort dingen. Maar nooit gestructureerd en zeker niet met begeleiding of een einddoel. Ik ben nooit echt te zwaar geweest, maar ik hou enorm van bourgondisch eten en ben een echte zoetekauw. Ik ging zo’n twee keer per week uit eten, vond het heerlijk om met m’n vriend 's ochtends bij een leuk tentje te ontbijten, krantje erbij, genieten. Mijn vriend heb ik trouwens ontmoet tijdens de Rollende Keukens, dat zegt misschien al iets.

Op een gegeven moment zag ik een trailer voor de film Onze Jongens met Jim Bakkum. Die film sprak me niet zo aan, het lichaam van Jim Bakkum en zijn strippende collega’s des te meer. Toen ik hoorde dat de cast van Onze Jongens was klaargestoomd door 3SIXTY5, de meest exclusieve personal training studio van Nederland, dacht ik: dat wil ik ook!'

En dus ging Emiel aan de slag! Bekijk nu de exclusieve achter-de-schermenvideo. Zijn hele verhaal kun je lezen in de laatste Winq. 

Tekst: Martijn Tulp / Fotografie: Dario Gargiulo & Misja Alblas / Video: Oxford House / Styling: Danielle Dinkgreve / Visagie: Cynthia Schippers / Set-styling: Renée Bartram

Met dank aan3SIXTY5 / Mede mogelijk gemaakt door Philips