Toen Caitlyn Jenner dinsdag een foto op Instagram plaatste waarop ze te zien is met Aerosmith-zanger Steven Tyler, zette ze eronder: ‘We werken aan een duetversie van Dude Looks Like a Lady. Een van m’n favoriete nummers!’

Het lied was een hit in 1987 en gaat over een man die flirt met een vrouw, die bij nadere bestudering een vrouw blijkt te zijn. Hier enkele regels uit de tekst:

So never judge a book by its cover
Or who you gonna love by your lover
Love put me wise to her love in disguise
She had the body of a Venus
Lord, imagine my surprise

Chelsea Manning
Het lied ligt de laatste jaren onder vuur vanwege de transfobe connotaties. Het zou de transgendergemeenschap ridiculiseren. Fox News kreeg er in 2013 flink van langs toen ze het lied lieten horen in een nieuwsitem over Chelsea Manning.

De reacties zijn ook nu niet mals. ‘Hoe kun je niet weten dat dit lied al jaren wordt gebruikt om transgender vrouwen te vernederen’, luidt het commentaar van een reageerder op de foto. Een ander vraagt zich af of Caitlyn überhaupt een transgender vrouw is en dat ze haar leven als Caitlyn niet keer op keer als PR-stunt moet inzetten.

Een zekere Che7enne schrijft: ‘Wordt toch eens volwassen. Voor jou is het misschien één grote grap, maar de consequenties zijn dat steeds meer mensen een hekel aan je krijgen en gewelddadig reageren op de aanwezigheid van andere transgenders. Stop hiermee!’

Hier het lied waarom het gaat:

En hier het bericht van Caitlyn Jenner en de reacties:

 

@iamstevent and I are working on our duet for Dude Looks Like a Lady. One of my favorite songs!

Een bericht gedeeld door Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) op

Bron: Attitude