Verbinden
Mensen wijzen naar elkaar, oordelen en stoppen elkaar in hokjes zonder nog te luisteren en gezamenlijk in gesprek te gaan. COC Amsterdam ziet het als haar taak om mensen te verbinden om zo haar emancipatieopdracht te kunnen vervullen. Die verbinding en samenwerking zoekt de organisatie niet alleen binnen de LHBT+ gemeenschap, maar met iedereen die zich inzet voor het bestrijden van verschillende vormen van uitsluiting. Leden van de organisatie liepen daarom mee met de Parade Ieder1 en de Woman’s March, maar ze zijn ook opgetrokken met mensen uit verschillende geloofsgemeenschappen om een statement te maken tegen de anti-homoflyer.

'Mensen wijzen naar elkaar en stoppen elkaar in hokjes zonder nog te luisteren en in gesprek te gaan'

COC Amsterdam zegt op haar website: ‘Jezelf identificeren als lesbienne, homo, biseksueel of transgender betekent voor iedereen iets anders. Net zoals jezelf identificeren als vrouw, man, moslim, christen, agnost, bi-cultureel, Amsterdammer of wat dan ook telkens weer een eigen betekenis heeft.’ De belangenorganisatie is en blijft er voor iedereen die zich als LHBT identificeert, maar vindt dat haar doelstelling niet langer past binnen de nauw gedefinieerde identiteiten LHBT. Daarom zijn tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering de statuten veranderd waarin de inclusieve termen, seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie en geslachtskenmerken, duidelijk moeten maken dat mensen zelf bepalen wie ze zijn en van wie ze houden en om die reden niet uitgesloten mogen worden.

Tijdens Amsterdam Pride organiseert COC Amsterdam de Shakespeare Club bij het Amsterdam Museum. Van 1 t/m 3 augustus vind je op de binnenplaats van het museum een relaxte hang-out waar je mensen kunt ontmoeten en waar verbinding en cultuur centraal staan.

Bron: COC Amsterdam