Pre-productie van de film begint later deze week in Groot-Brittannië. Het uiteindelijke filmen zal van start gaan in Londen, in september van dit jaar.

Een titel is ook al bekend en die ligt voor de hand: Bohemian Rhapsody. De film zal worden geregisseerd door Bryan Singer, bekend van o.a. X-Men. De eerste geruchten over zijn medewerking stammen uit november 2016. Singer dropte de afgelopen maanden al enkele hints, maar hij heeft nog niets bevestigd.

Flamboyant
Acteur Rami Malek is gevraagd voor de rol van de flamboyante Freddie Mercury. Zijn grootste rol tot nu toe speelde hij als computer-hacker in Mr. Robot, waarvoor hij vorig jaar een Emmy in de wacht heeft gesleept.

Eerder was Sacha Baron Cohen benaderd (Ali G, Borat, Brüno, The Dictator), maar die haakte af vanwege een verschil in inzicht.

Queen-gitarist Brian May en drummer Roger Taylor hebben Malek geprezen vanwege zijn toewijding aan het project. ‘Hij leeft en ademt Freddie nu al, wat geweldig is.’ Ook Bryan Singer krijgt een pluim: ‘Hij is een regisseur met een geweldige fantasie en veel stijl.’

Live Aid
Een belangrijk deel van de film gaat over het optreden tijdens Live Aid in 1985, aldus de bandleden. Hieronder beelden van dat optreden, gevolgd door enkele foto’s van Rami Malek. Lijkt hij op Freddie?

 

#RamiMalek & #yolandivisser (via @anthonyhnguyenmakeup)

Een bericht gedeeld door Rami Malek Online (@ramimalekonline) op

 

#RamiMalek in #BustersMalHeart

Een bericht gedeeld door Rami Malek Online (@ramimalekonline) op

Bron: GayStarNews