- SPORT - 

JESSE PUTS IS DE NIEUWE PIETER VAN DEN HOOGENBAND
Hij is nog maar 22 jaar oud, maar Jesse Puts is nu al het talent van de toekomst. Met kleine voeten en korte benen lukte het hem de titel op de korte baan te pakken in Canada. Hoe? Dat lees je in Winq.

WHEN BARBARA MET MAARTEN
Zet topzwemmer Maarten van der Weijden en topsportinterviewer Barbara Barend bij elkaar en er volgt een gesprek over jezelf écht leren kennen en daar krachtiger van worden. “Ik ben niet mentaal sterker geworden en heb niet ineens bovennatuurlijke krachten gekregen. Maar wat me heeft geholpen is dat ik bewust heb kunnen nadenken over wie ik ben", vertelt Maarten als het over zijn periode met leukemie gaat. En op de vraag van Barbara waarom er zo weinig gay topsporters zijn: "Ze hebben altijd de gewenste keuzes gemaakt, omdat iedereen in de omgeving vond dat ze zo goed waren. Het is een groep mensen die zich bovengemiddeld veel aantrekt van wat anderen vinden. Misschien is uitkomen voor wie je echt bent dan echt een stuk lastiger.”

IN ACHT MAANDEN BOUWEN AAN EEN GESPIERD LICHAAM
Uit een onderzoek van de Chapman University in Orange County, Californië, blijkt dat 44% van de homomannen ontevreden is over zijn lichaam. 78% zegt echter beoordeeld te worden op zijn uiterlijk. Onze redacteur Emiel Brinkhuis (28) besloot de uitdaging aan te gaan om in acht maanden tijd het lichaam van een adonis te kweken. "Het modebeeld laat perfecte lichamen zien. In Winq publiceren we regelmatig shoots met jongens met een wasbordje, gespierde borstkas en armen. Ik wilde onderzoeken of zo’n soort lichaam ook voor mij is weggelegd." In Winq het resultaat.

TOPSPORTERS GEVEN ZICH BLOOT
Quizvraag: noem tien openlijk homoseksuele Nederlandse topsporters. Hoe ver kom je? Waarschijnlijk niet verder dan één, twee of hoogstens drie. Op sommige plekken in de topsport is homoseksualiteit nog steeds een taboe. Maar Winq wist vijf topsporters te vinden die met trots laten zien wie ze zijn.

RECONSTRUCTIE: WAAROM WERDEN DE WORLD OUT GAMES AFGELAST?
Daags voor aanvang werden de World Outgames 2017 in Miami afgelast. Duizenden sporters en supporters trokken zonder enige waarschuwing naar Florida om daar met niets meer dan een deceptie te worden geconfronteerd. Wat is daar gebeurd? Een ontluisterend verhaal.

NIEUW: DE COLUMN VAN JOHAN GOOSSENS. OVER HOMOVOLLEYBALLEN
Geen desolater gevoel dan daar in een korte broek staan en als puber niet eens als laatste gekozen te worden, maar te worden aangewezen door de leraar: “Dan nemen jullie Johan erbij.” “Ah nee”, klonk het dan. “Niet die poot.”

MET VERDER:
- Sporten anno 2017. Wat zijn de vier populaire trends om sterker te worden en calorieën te verbranden?


- BUSINESS -

PHILIPS VAART MEE MET DE CANAL PARADE IN AMSTERDAM
Philips is aanwezig tijdens de Gay Pride met een eigen boot. Dat is fijn, maar waarom eigenlijk? Heeft Philips opeens een bijzondere voorliefde voor de homoseksuele medeburger opgevat? Betekent het dat Philips zich ook wereldwijd voor homorechten gaat inzetten? "Op het aantal lesbiennes en gays zitten geen targets, maar daar zouden we er graag veel meer van willen zien.”

"WAT MINDER MARKETING EN MEER CONCRETE ACTIE GRAAG"
Leuk dat bedrijven meedoen aan de Gay Pride. Maar gaat het ze alleen om de roze euro of zetten ze zich serieus in voor lhbt-acceptatie? Onbewuste vooroordelen en een gebrek aan inlevingsvermogen blijven hardnekkige obstakels op de werkvloer. "Zonder concrete actie wordt het simpelweg meeliften op de regenboog", stelt Joep van Zijl in een betoog.

IN THE BOARDROOM
Gays die door het roze plafond beukten en zich hebbe ngenesteld in de top van het bedrijfsleven. Wij gingen naar ze op zoek en selecteerden uiteindelijk veertien opmerkelijke heren.

GIGI CHAO LAAT ZICH NIET OMKOPEN: ZE WIL ALLEEN EEN VROUW
Toen haar vader mannen een smak geld bood om met zijn dochter te trouwen, hield Gigi Chao voet bij stuk: zij wilde geen man, maar een vrouw. Haar standvastigheid werd wereldnieuws en sindsdien is Chao een belangrijk aanspreekpunt op het gebied van lhbt en gelijke rechten. Met name in haar eigen Hongkong weten ze Chao te vinden. Met haar vader kwam het goed. De twee besloten tot een wapenstilstand en intussen is ze opgeklommen tot vicevoorzitter van zijn razend succesvolle vastgoedimperium.

MET VERDER:
- Columnist Boris Dittrich over homo's op de arbeidsmarkt: "Voor mensen zoals jij is er in ons bedrijf geen plaats."
- Be yourself, be different: PwC'ers Bauke en Tom vertellen over diversiteit binnen hun organisatie.


- HEALTH -

ALLES VOOR EEN STEVIGE NACHTRUST
Van de perfecte slaapkamer tot het nut van seks voor het slapen: verander van een prins op de erwt in een onverstoorbare droomprins.

JAN KOOIJMAN IS AMBASSADEUR VAN DE DANS
Jan Kooijman gelooft in de louterende werking van kunst. Als danser spoort hij al jaren mensen aan om zelf in beweging te komen, van muziek ontspant hij en museumbezoek inspireert hem altijd tot nieuwe gedachten of een andere blik. Een interview.

RUBBERTJE, PIL OF NIKS?
Moderne veilige seks draait om informeren en vervolgens zelf bewuste keuzes maken. Keuzes die uiteindelijk invloed hebben op jouw seksuele gezondheid, maar ook op die van anderen. Winq vroeg drie homomannen hoe zij zichzelf beschermen en legde ze langs een checklist.

MET VERDER:
- Healthy Hot Spots: neem het blotevoetenpad in een badjassenpark, of een kijkje in de urban spa van Rituals.
- Wat eet je om de beefcakespieren van Waldemar Torenstra te krijgen? En welk dieet past bij de afgetrainde, pezige hardlooplook van Winfried Baijens?

- WORD LID! -
Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 7 nummers voor € 29,95, plus een Skin Discipline-pakket van Ron Dorff. Ter waarde van maar liefst € 108,—. Dat is 80% korting! Dus waar wacht je nog op?