in 2016 brak fotograaf Annie Leibovitz met de traditie dat de Pirelli Kalender bestond uit schaarsgeklede jonke slanke vrouwen. Serena Williams, Yoko Ono en Patti Smith waren enkele bekende namen die meewerkten. Alleen Amy Schumer ging naakt, maar dat was voor de grap. 

Voor 2017 fotografeerde Peter Lindbergh zijn modellen zo naturel mogelijk, dus zonder glamour of opsmuk. Voor de editie van 2018 bedacht fotograaf Tim Walker weer iets totaal anders: hij liet zich inspireren door Alice in Wonderland. Daarbij riep hij de hulp in van de hoofdredacteur van de Britse Vogue, Edward Enninful, de eerste zwarte man die die functie bekleedt. Hij verzorgde de styling van de fotoshoot.

De Pirelli-kalender van 2018 bevat een volledig zwarte cast, die deze keer ook uit mannen bestaat. Bekende namen die meedoen zijn Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, Whoopi Goldberg en Sean “Diddy” Combs. RuPaul springt eruit, zij speelt de rol van Queen of Hearts. Albino-model Thando Hopa is de Princess of Hearts.

Het is overigens niet de eerste keer dat de kalender volledig bestaat uit zwarte modellen. Ook in 1987 was dit het geval. Destijds was een piepjonge Naomi Campbell topless te zien. 

Op de website van HuffingtonPost is een hele lading foto's te zien. Ook op de website van Pirelli trouwens. Hieronder een video met de Making Of en enkele beelden van instagram.