Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

De zaterdag daarvoor is er de Pride Walk, een demonstratieve mars van het homomonument naar het Vondelpark. De verwachting is dat duizenden mensen meelopen die aandacht vragen voor lhbt+ mensen in landen waar homoseksualiteit nog wettelijk strafbaar is.

De Gay Pride is van oorsprong een feest voor de homogemeenschap. Maar volgens Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, herkennen veel mensen zich niet in het woord ‘gay’. Vandaar dat de stichting de naam heeft verandert. Volgens hem sluit de naam nu aan bij de prides in andere steden als Madrid, Londen en New York.

‘We willen dat iedereen zich herkent in het programma’, zegt een woordvoerder van Pride Amsterdam. ‘Als je het over lhbti hebt, hebben mensen soms geen idee waar het voor staat. En binnen al die letters heb je ook weer subgroepen. Wij zeggen nu: er is maar één letter belangrijk en dat is de P van Pride. Want je mag trots zijn op wie je bent.’

Bron: MetroNieuws