Het was al bekend dat Anthony Rapp de rol van luitenant Stamets gaat spelen. Een homoseksuele wetenschapper gespecialiseerd in astromycology (de studie van schimmels in de ruimte). Nu hebben de makers gezegd dat Wilson Cruz (foto) in de show komt als officier Dr. Hugh Culber. Niet geheel verrassend: de twee heren krijgen een relatie met elkaar. 

Gay personages waren er al eerder, maar volgens Anthony Rapp is het voor het eerst in 51 jaar dat er een gay koppel in Star Trek te zien is. 

Vorig jaar was er nog ophef over een homorol in Star Trek. In de film Star Trek: Beyond blijkt dat luitenant Hikaru Sulu getrouwd is met een man en vader is. Star Trek-acteur George Takei was er in eerste instantie niet blij mee. Hij zag liever dat er een nieuw gay personage bij Star Trek geïntroduceerd zou worden. Iets waar de schrijvers naar geluisterd hebben. 

Bi's in Riverdale
Steeds meer series worden inclusiever. Tijdens Comic-Con is ook bekendgemaakt dat er een biseksueel karakter in Riverdale komt. Vanessa Morgan gaat de rol spelen van de biseksuele Toni Tapaz. 

En ook in het sprookjesdrama Once Upon a Time komt een LHBT-randje. Volgens de makers komt er een grote LHBT-verhaallijn vanaf dit jaar in de serie.