Zondag 6 augustus is het slotfeest van de Gay Pride (sorry, nieuwe naam: Pride Amsterdam) op de Dam in de hoofdstad. Het lijkt een waar Songfestivalspektakel te worden. Trijntje Oosterhuis treedt er op en met een beetje mazzel (of pech, wat je wil) zingt ze haar Eurovisie-lied Walk Along uit 2015.  

Maar er is meer: Roemenië werd dit jaar zevende met het energieke Yodel It, een lied dat in de verte wel iets had van Taylor Swifts Shake It Off. Met het verschil dat Ilinca en Alex Florea er een aan hysterie grenzende jodelact van maakten. Uiteraard laten ze dit lied horen, we zijn benieuwd wat ze verder in hun mars hebben.

 

Ook Nathan Trent uit Oostenrijk komt langs. Hij werd dit jaar zestiende met zijn Running On Air. Tot slot noemen we de Spaanse Mirela. Zij wist de voorrondes Manel Navarro net niet te verslaan, maar ze had wél een beter lied. 
 

Uiteraard is dit niet het complete programma. De overige namen vind je binnenkort op de website van Pride Amsterdam.

Elders in de stad is het zondag 6 augustus ook raak voor Songfestivalliefhebbers. In de Montmartre zijn er optredens van Linda Wagenmakers, Esther Hart, Marga Bult, Mandy Huydts (Frizzle Sizzle) en Marjolein Spijkers (Mrs. Einstein).  

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Getty Kaspers al Dinge-dongend op de boot van OutTV te zien is, net als Marga Bult die Rechtop in de Wind de bruggen over de Prinsengracht zal trotseren.

Bron: Songfestivalblog