'Ik denk dat het gebouw vanaf het begin al te groot was voor de doelgroep. Als het een verdieping kleiner was geweest, zou het ideaal zijn geweest. Groningen is niet zo groot en een café openen met drie verdiepingen en plek voor 500 mensen is iets te enthousiast geweest', vertelt Pascal. Hij heeft vier jaar geleden het concept van De Kast bedacht. 

Nieuw concept
'Wij waren van plan het anders te doen dan andere homokroegen. Hipper en monderner. Maar helaas werkte dat niet. Uiteindelijk waren we slechts twee dagen geopend.' Afgelopen jaar werd ook een ander Gronings gayfeest op het laatste moment afgelast. Buurtbewoners waren bang dat MISFIT Festival teveel overlast zou veroorzaken. Ook dit jaar komt er helaas geen festival, maar de Groningse LHBTI-gemeenschap hoeft niet bang te zijn hele weekenden thuis te moeten zitten.

'We gaan met MISFIT clubavonden organiseren in de Groningse binnenstad. Steeds op verschillende plekken', laat Pascal weten. 'Ik denk dat er ruimte is voor een klein gaycafé, maar dat mensen verder grote feesten willen waar ze steeds verrast worden.' 

Op 19 augustus vindt het laatste feestje in De Kast plaats. 

Coverbeeld: Facebookpagina De Kast