Op het hoogtepunt van de aidscrisis was het niet bepaald gebruikelijk je steun openlijk uit te spreken voor mensen met hiv en aids. Prinses Diana deed dit juist wel. Voor de documentaire die de prinsen William en Harry maakten over hun moeder, interviewde Harry zanger Elton John, een van de beste vrienden van prinses Diana.

Prins Harry en Elton John spraken over Diana, haar werk en haar relatie met gays. Elton John vertelt: ‘Aids werd beschouwd als een homoziekte. Diana verkeerde in koninklijke kringen. Ze was bovendien vrouw, en hetero. Dat juist zij zich durfde uit te spreken vond ik een ongelooflijk cadeau.’

Kracht
Diana stak haar hand uit naar de homogemeenschap op een moment dat deze alle steun kon gebruiken en haar inspanningen zijn niet vergeten, aldus Elton John: ‘In mijn leven heb ik niet veel mensen meegemaakt die de kracht hadden van Diana. Zij kwam een kamer binnenlopen en liet mensen voelen dat alles goed was.’

Elton John en prins Harry spraken elkaar in een zorgcentrum voor mensen met aids, in Londen. Het geheel is gefilmd voor de documentaire Diana Our Mother: Her Life and Legacy. Hieronder een fragment:

De documentaire is nu al te zien bij Videoland. RTL 4 Diana, Our Mother: Her Life and Legacy uit op zondag 27 augustus om 20.00 uur.

Bron: PaperMag