Na jaren in New York en Los Angeles te hebben gewoond en gewerkt is acteur, fotograaf en filmer Noah Valentyn terug in Amsterdam.

Noah Valentyn is bekend om zijn ingetogen en humoristische rollen in 'Het Schnitzelparadijs', 'Hartenstraat', 'Goudkust', 'Gooische Vrouwen' en meer. Ook in New York speelt hij diverse rollen en commercials.

In 2008 vertrekt Noah naar New York om zich te ontwikkelen als fotograaf en leert het vak bij Andy Warhol's Interview Magazine en James Bidgood, de inspirator van fotografen als Pierre & Gilles en David Lachapelle.

Underground
Ook is hij medeoprichter van het bekende undergroundfeest "Drop Out Party" in New York, waar onbekende en bekende bands en artiesten als Blondie (Debbie Harry), Peaches en Lady Starlight regelmatig optreden. Niet zelden kwam hij terecht op de Page Six van The New York Post. Bijvoorbeeld door de uitvinding van de Mannequin DJ, door gebrek aan geld voor een echte dj. Wel werd deze etalagepop elke week door een celebrity gekleed. Later kwamen dj’s als Lady Miss Kier van Deee-lite (“Groove is in the heart’). Ook de cast van de serie Glee traden er regelmatig op. 

Momenteel draait de prijswinnende film 'Scar Tissue' (Nish Gera en Martijn Krediet) internationaal op Short Film Festivals, van China tot Chicago. Noah speelt daarin de hoofdrol. Vanaf 2018 is hij te zien in de boekverfilming 'Het Leven is Vurrukkulluk' door Frans Weisz.

Amsterdam Pride
De komende week is de allereerste tentoonstelling van zijn kunst en fotografie. Het W Hotel presenteert de hoogtepunten uit zijn werk "the American Dream - It's My Pride". Daarna zijn de werken een week lang te zien in het Lloyd Hotel, Amsterdam. De expositie staat in het teken van de Amsterdam Pride met het thema ‘It’s my Pride’. De foto’s gaan over identiteit, reflectie en de worstelingen in de hedendaagse maatschappij.

Hieronder alvast een selectie uit het werk van Noah Valentyn.

Dit is Noah zelf:
Noah Valentijn

The American Dream:
The American Dream

Nature Knight:
Nature Knight

Kicked Out:
Kicked Out

I Am Here:
I Am Here