De reden om transgenders te weren in het leger? De medische kosten zouden een te grote hindernis vormen. 'Ons leger moet gefocust zijn op beslissende en overrompelende overwinningen en het mag niet worden gehinderd door de enorme medische kosten en verstoring die transgenders in het leger met zich meebrengen.'

Het nieuws komt slechts een jaar nadat oud-minister van Defensie Ash Carter bekendmaakte dat het verbod op transpersonen in het leger werd opgeheven. Het was toen het laatste verbod op basis van iemands seksuele geaardheid of identiteit in de VS.

Trump beloofde een jaar geleden nog alles te doen om de LHBT-gemeenschap te beschermen. De Amerikaanse LHBT-organisatie GLAAD spreekt van een aanval op de LHBT-gemeenschap in Amerika. 

  

Tal van bekende Amerikanen hebben zich uitgesproken tegen Trump. James Corden richtte zich in een Tweet tot dochter Ivanka. 'Hey Ivanka, James hier. Hopelijk gaat alles goed, een korte vraag, kan je je vader even bellen voor een gesprekje?', schrijft de talkshowhost. Hij plaats daar meteen de Tweet bij waarin Ivanka haar volgers een paar maanden geleden beloofde de LHBTQ-gemeenschap te steunen.

Ook Miley Cyrus heeft zich uitgesproken over de Tweets van Trump. Op Instagram schrijft ze dat haar hart gebroken is en geeft ze haar volgers advies om te praten met een stichting voor transpersonen.

Nog veel meer bekende Amerikanen spraken zich uit. Zoals Bianca del Rio

Zangeres Demi Lovato

Nyle DiMarco en Tyler Oakley

En Todrick Hall