God’s Own Country wordt genoemd als het Britse antwoord op Brokeback Mountain, de film waarin Jake Gyllenhaal en Heath Ledger elkaar de liefde verklaarden. Die film stamt uit 2005, dus voor een remake is het een beetje vroeg. Maar dat is God’s Own Country dan ook helemaal niet.

In de film is te zien hoe Johnny Saxby (een rol van Josh O’Connor) in totale afzondering werkt op een boerderij in het noorden van Engeland. Elke avond eindigt hij in een pub waar hij zich klemzuipt en seksdates opduikelt.

Emoties
Maar dan komt een Roemeense immigrant genaamd Gheorghe Ionescu (gespeeld door Alec Secareanu) om de hoek kijken. Hij werkt tijdelijk op de familieboerderij van Johnny, die zich plots geen raad weet met de emoties die hij voelt.

Er ontstaat een intense liefdesrelatie tussen de twee, die het leven van Johnny compleet overhoop kan halen. Als hij daaraan toegeeft…

De film ging in première op het Sundance Festival en is vanaf 1 september te zien in Britse bioscopen. Of de film ook in Nederlandse filmtheaters te zien is, is nog niet bekend. Hier de trailer: