De Mexican Mango Shrub 
Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. Deze shrub is ontwikkeld door Tess Posthumus met de bijzondere granaatappelazijn van Oil & Vinegar. In Mexico noemen ze tequila het elixer van de goden. Giet dit in een koud glas gevuld met ijsklontjes, voeg daar de zoetfruitige smaak van mango-pulpazijn aan toe en je weet niet wat je proeft!

Ingrediënten
50 ml blanco tequila
20 ml mango-pulpazijn
5 ml agavesiroop
Schijfje verse jalapeñopeper
Schijfje mango
IJsblokjes

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de peper en mango in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een (rocks)glas en vul het met ijsblokjes. Giet vervolgens de cocktail door een fijne zeef in het glas (“fine-strain”) en garneer tot slot met een schijfje mango en jalapeñopeper.

Maayan Experience Shrub
De zoetfruitige smaak van aardbeienazijn maakt deze shrub tot een heerlijke alcoholvrije dorstlesser!

Ingrediënten
45 ml bruiswater
10 ml aardbeienazijn
5 ml suikersiroop* (optioneel)
15 blaadjes verse basilicum
Takje basilicum
Aardbei
Fijngemalen ijs

Bereidingswijze
Doe de basilicumblaadjes in een longdrinkglas en vermeng ze met suikersiroop en aardbeienazijn. Vul het glas daarna aan met fijngemalen ijs en voeg het bruiswater toe. Roer even kort door en garneer met een aardbei en een takje basilicum.

*Of los 2 delen suiker op in 1 deel warm water en laat het afkoelen

Aloha Shrub
Zomerser kunnen we ze niet maken: deze cocktail van kokoswater, triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop geeft het echte tropische vakantiegevoel!

Ingrediënten
45 ml wodka
45 ml kokoswater
10 ml triple sec
20 ml passievruchtazijn
5 ml ananassiroop
Sinaasappelschil
IJsblokjes

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de sinaasappel in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer tot slot met een sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloemetje.

Kijk voor meer informatie over Oil & Vinegar op www.oilvinegar.com