Bellefleur & Friends roepen tijdens de Canal Parade op om de liefde te laten regeren en de verschillen te vieren. Dat doen ze met een speciaal Pride Anthem dat nu al is te beluisteren via Soundcloud (of hieronder). De tekst lees je op de website van Dolly Bellefleur.

Family
Dolly’s familie aan boord bestaat uit 80 vrienden, stellen en gezinnen van diverse culturen en leeftijden. Van kinderen die opgroeiden met de Pride, een trotse moeder in de negentig tot gay koppels die door La Bellefleur zelf in de echt verbonden zijn. Deze Modern Family viert samen met Dolly Bellefleur al weer hun 15e Pride deelname in 20 jaar en won eerder de prijs voor beste boot in 2004. Met “This is my Pride” als thema stelt de organisatie dit jaar de Amsterdamse LHBTI-community en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen centraal. De boodschap van Dolly Bellefleur & Friends sluit daarbij perfect aan. Let op: Dolly en haar family varen dit jaar mee als derde boot in de Canal Parade.   

Dolly Bellefleur
Als boegbeeld en icoon van de LHBTI-beweging vraagt Dolly Bellefleur (alter ego van Ruud Douma) al 27 jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie van LHBTI's in het bijzonder. Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBTI's werd Dolly Bellefleur in 2012 verkozen tot Roze Lieverdje en mocht in 2014 de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen.

Expositie
In de aanloop naar de Pride portretteerde fotografe Marike de Meij diverse deelnemers met hun persoonlijke Pride verhaal. Het leverde een serie bijzondere portretten en ontroerende verhalen op. De portretten zijn van 31 juli t/m 2 aug, in het kader van Pride at the Beach, te zien in Grand Cafe XL in Zandvoort. En van 3 tot en met 6 augustus in Café De Jaren, Nieuwe Doelenstraat 20 in Amsterdam. De portrettengalerij en meer uniek beeldmateriaal van de afgelopen 20 jaar is ook online te bekijken via Facebook en op de website van Dolly Bellefleur.

Groepsportret

Bovenste foto: Andrea Schipper