De gay-versie van Romeo en Julia?
Call Me By Your Name gaat over professor Perlman. Hij brengt in 1983 de zomermaanden door in Italië met zijn vrouw Annella en zeventienjarige zoon Elio. De Amerikaanse doctoraatsstudent Oliver vergezelt het gezin tijdens hun vakantie. Je ziet het misschien al aankomen, Elio ontwikkelt al snel gevoelens voor de zelfverzekerde Oliver. 

De hoofdrol is in handen van Timothée Chalamet. Hij speelde drie jaar geleden in de sciencefictionfilm Interstellar. Olivier wordt gespeeld door de 30-jarige Armie Hammer. Je kent Armie misschien wel door zijn dubbelrol in de film The Social Network. Ook Michael Stuhlbarg (A Serious Man) en Amira Casar (Sylvia) nemen een rol voor hun rekening. 

Call Me By Your Name draait vanaf 11 januari 2018 in de bioscoop. 

Rollebollen op het strand
Beach Rats vertelt het verhaal van de Amerikaanse Frankie. Hij krijgt een relatie met een jong meisje, maar komt tegelijkertijd met oudere mannen in contact via datingsites. Wat begint met onschuldige gesprekken en het versturen van video's, mondt al snel uit in ontmoetingen op naaktstranden. Frankie moet zichzelf en zijn verlangens leren kennen. Beach Rats ontving onder andere al de award voor beste regie op het gerenommeerde Sundance Film Festival.

Beach Rats draait vanaf 25 augustus in de bioscoop.

Het Britse antwoord op Brokeback Mountain
Ook God’s Own Country verdient zeker een plek op je watchlist. Deze film wordt nu al het Britse antwoord op Brokeback Mountain genoemd, de film waarin cowboys Jake Gyllenhaal en Heath Ledger elkaar de liefde verklaarden. God's Own Country verhaalt over de ontmoeting tussen twee schapenboeren die heimelijk verliefd op elkaar worden. 

God's Own Country draait vanaf 1 september in de bioscoop.