6. Dolly Bellefleur & Friends: Héél veel Dolly's
Dit kan niet anders dan een hoogtepunt worden. Dragcoryfee Dolly Bellefleur vaart dit jaar met meer dan 80 lookalikes door de grachten. De boot van Bellefleur & Friends vaart al 20 jaar mee met de Canal Parade. Ieder jaar is er een jury aanwezig om de mooiste boot aan te wijzen, wij gokken dat Dolly een grote kans maakt. Er is zelfs een nummer geschreven speciaal voor de tocht. 

5. W Amsterdam Hotel: Dragqueens en vrouwen in cocktailglazen op de WAmsterdam boot
Waarom het prestigieuze W Hotel meevaart? Zij lanceerde wereldwijd de 'Queer Me Out'-campagne, die grote namen op het gebied van politiek, drag en fashion samenbrengt om te discussiëren over belangrijke onderwerpen die vandaag de dag relevant zijn, zoals de (in)tolerantie tegenover minderheden. Afgelopen week was er al een paneldiscussie met o.a. Diva Mayday. Ook de bekende dragqueens Kim Chi en Lady Bunny waren daarbij aanwezig. Zij staan ook, onder muzikale begeleiding van Valentijn de Hingh, op de W Amsterdam-boot.

4. Duidelijk statement van de Togaboot
Ook dit jaar vaart een groep advocaten mee tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam. Met de Togaboot wordt aandacht gevraagd voor de 76 landen waar homoseksualiteit nog strafbaar is. 'We willen deze vluchtelingen laten zien dat Amsterdam diversiteit wél omarmt', vertelde initiatiefnemer Eric Steller ons eerder al

Zo gaat de boot van het Aidsfonds er ongeveer uitzien.

3. Aidsfonds: ZERO NOW!
Het Aidsfonds maakt ook dit jaar een duidelijk statement tijdens de Canal Parade. Ze komen met de ZERO NOW!-boot. Met die boot roept het goede doel op om een einde te maken aan aids en de hiv-epidemie. Nul nieuwe hiv-infecties, nul aidsdoden en nul stigma en wel nu. De bekende muzikanten Joost van Bellen en Sander Stenger hebben een nummer geproduceerd voor de boot, dat je waarschijnlijk vaak gaat horen!

2. Henk Dal
Je kunt hem niet missen. Tussen alle grote boten in de Amsterdamse Canal Parade trekt Henk Dal jaar na jaar met zijn uitbundig versierde bootje door de Prinsengracht. Hij wordt dolgelukkig van de aandacht en het juichende publiek en vaart al vanaf de eerste Pride mee. Natuurlijk is hij er ook dit jaar bij. Wij spraken 'm vorige week al uitgebreid over zijn avonturen van de afgelopen decennia.

1. OUTtv: Songfestivalfeestje door de grachten
Marga Bult, Maggie MacNeal, Franklin Brown & Maxine, Justine Pelmelay, ze staan allemaal op de boot van OUTtv tijdens de Canal Parade dit jaar. Tijdens de tocht gaan ze hun grootste (Songfestival)hits zingen. 'Het thema van het Eurovisie Songfestival dit jaar in Kiev was Celebrate Diversity, daar gaan we in Amsterdam gewoon mee door', vertelde Marc Putman van OUTtv al.