Het dak eraf | Lekker cruisen doe je met deze cabrio’s

Lekker cruisen is stukken leuker in een coole cabrio. Zonder dak geniet je optimaal van het zomerse zonnetje. Wij maakten een testritje in een aantal dakloze modellen van Fiat, Abarth, Alfa Romeo en Jeep.
Het dak eraf | Lekker cruisen doe je met deze cabrio’s
Gepubliceerd: 29 juli 2017 16:55

Lekker topless
De tagline van de Fiat 124 Spider: topless since 1966. Deze legendarische auto is vijftig jaar na zijn release terug in een nieuwe vorm. Toch bevat de auto nog altijd opvallende stijlelementen uit het origineel van 1966, zoals de zeshoekige grille en de lijnen op de motorkap. En wat maakt-ie een opwindend geluid. Deze auto is gemaakt voor plezierritjes. Wel een riskant model om voor je deur te zetten. Daar zet binnen no-time een jaloerse buurman een kras in.

Voor ieder wat wils
Deze compacte versie van de Fiat 500C (met de C van Cool) kun je helemaal afstemmen op jouw smaak. De elektrische soft-top (uiteraad ook verkrijgbaar in meerdere kleuren) open je met één druk op de knop. Hieronder zien we de speciale Riva-uitvoering, in samenwerking met de gelijknamige jachtenproducent – in exclusieve metallic-lakkleur BLu Sera en met prachtige aquamarijnkleurige dubbele striping over de taillelijn.

Don’t judge a car by it’s size
Vergis u niet in dit kogeltje. De Abarth 595 Competizione is pure adrenaline. Deze sportieve bak heeft een maximum vermogen van 180pk, een uitlaat met 4 pijpen en wordt geleverd in sportieve kleuren met zijstickers die niet zouden misstaan op een racewagen. Subtiel is anders, maar wat een stoere bak. Dak omlaag en gaan met die banaan.

Voor de Hollandse jungle
Voor Nederlandse bodem is deze auto misschien een beetje overkill, maar met de Jeep Wrangler ben je hoe dan ook op elk terrein voorbereid. Van sneeuw tot modder, van woestijn tot berg. Met deze brede jeep voel je je daarbij de koning te asfalt.

Autoporno
We saved the best for last. We stonden allemaal te popelen om deze te proberen. De Alfa Romeo 4C Spider is bijna kunst en voor autoliefhebbers een ware natte droom. Voor dit ontwerp sloegen Alfa Romeo en Maserati de handen ineen. Zelfs de motor is state of the art. Met deze auto doe je niet onder voor Max Verstappen.