De Dam
Maar liefst negen straat- en pleinfeesten zijn er dit weekend in Amsterdam. De grootste vindt plaats op de Dam. Op vrijdag is dragqueen DeeDee Janssens van 19:00 tot 00:00 uur de host. Onder anderen de Boney M Revue, Carita La Nina ft. Miss Bunty en Mermaids Mansion komen optreden. Zaterdag start het feest natuurlijk wat eerder. Vanaf 16:00 uur kun je dan genieten van o.a. Diva MayDay, The G-Team met MC Divine en Lady Bee. Je kater uitgeslapen? Dan presenteert Niki Today op zondag vanaf 14:00 uur een grote show met artiesten als Betsy, Loïs Lane en Songfestivalkandidaten uit Spanje, Oostenrijk, Moldavië en Roemenië!

Het Homomonument
Natuurlijk is er dit weekend ook feest op het Homomonument. Vrijdagavond start het feest om 18:00 uur met DJ Bo Monde. Dan volgen de inmiddels legendarische Drag Olympics, 'onze' versie van de Olympische Spelen. Nederlandse queens strijden tegen elkaar in verschillende opdrachten. Het feest gaat door tot middernacht. Op zaterdag kun je vanaf 16:00 uur genieten van namen als Kimberlee Ramirez, Dirty Daan en Emy Perez. 

Beeld: Jasper Groen\

De Zeedijk 
Ook bij de Zeedijk kun je het hele weekend dansen. Op vrijdag zing je vanaf 18:00 uur mee met de Amsterdam krakers en Molly Strychnine. Op zaterdag is er de hele avond een dj. Bovendien komt om 19:30 uur Pride-ambassadrice Niki Today op het podium om nummers te zingen. 

Prik
Probeer ook eens de Spuistraat ter hoogte van gaybar Prik dit weekend, daar krijgen de succesvolle straatfeesten van vorig jaar een vervolg. Op vrijdagavond vanaf 19:00 uur draaien daar de heren van The G-Team, gevolgd door DJ Aizy en MC Divine. Op zaterdag staan de hele avond dj's als Ghostmagic, Gina, Diego Summers en Miss Bunty geprogrammeerd.  

De Lellebel
Dragshowbar De Lellebel bestaat 20 jaar. Dat vieren ze met een groot feest om de hoek van het Rembrandtplein. Op vrijdagavond start het feest om 19:00 uur met acts van Tiffanie DeeLight, Niki Today, Agnes Geneva, Kiki Boops, Roxy Diamond en Annie Alcohol. Op zaterdag begint het feest al om 16:00 uur. De presentatie ligt in handen van Pierre Biesterveld en Miss Fucksia.

Beeld: Prik Facebookpagina

Zit er tot nu toe niets voor je bij? Goed nieuws, there's more: ook op het Amstelveld, in de WesterUnie, MarktkantineParadiso en in de Reguliersdwarsstraat is het dit weekend feest. En psst: ook de onlangs gesloten lesbobar Vivelavie viert tóch een Pride-feest.

Culturele activiteiten
Niet zo'n party animal? Gedurende de Pride-week zijn er ook tal van culturele activiteiten. Zo kun je naar de Amsterdam Streethearts-expositie van fotografe Shirley Agudo. Zij fotografeerde LHBT's die vanuit heel de wereld naar Amsterdam kwamen om Pride te vieren. Het FOAM fotomuseum exposeert het werk van Léon Hendrickx in Kings & Queens. Hij heeft verschillende dragqueens samen met hun zusters gefotografeerd. 

In het Stedelijk Museum vind je een solotentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse fotografe Zanele Muholi. Zij heeft als insider de zwarte, lesbische- en transgemeenschap van Zuid-Afrika gefotografeerd. Tot slot is er ook nog de expositie 'Legends Passed' te zien, waarin grootheden in de spotlight staan die ons de afgelopen jaren zijn ontvallen. Al het werk is ook te koop.

Zij aan Zij bestaat 25 jaar
Dit jaar viert Zij aan Zij Magazine haar 25-jarig bestaan. Vanaf de lancering van de nieuwe website heeft Nederlands enige magazine voor vrouwen die van vrouwen houden besloten online verder te gaan. 'Helaas liep het aantal abonnees terug, het gedrukte medium is niet meer de trend.' Vrijdagavond vindt er een groot jubileumfeest plaats om 25 jaar Zij aan Zij te vieren. 

Het complete overzicht van alle activiteiten tijdens Pride Amsterdam 2017 vind je hier

Happy Pride! 

Coverbeeld: Thorgal Caesar