Om te beginnen zal de nieuwe Will & Grace geen letterlijk vervolg zijn op het seizoen dat in 2006 de serie afsloot. In de laatste aflevering werden Will en Grace allebei ouders: Will kreeg een zoon en Grace een dochter. Die hadden de bedenkers van de serie erin geschreven met het idee dat de serie nooit meer terug zou keren op tv. Nu dat wel gebeurt, willen de makers dat het vooral moet gaan over Will en Grace (en Jack en Karen) en niet over die kinderen.

Just Jack
Verder is de rol van Jack zo aangepast dat hij geen theatershows meer geeft met de naam ‘Just Jack’. Ze wilden het acteur Sean Hayes niet nog een keer aandoen dat voorbijgangers in winkels dit naar zijn hoofd slingerden als ze zagen dat hij Jack was uit Will & Grace. Speciaal voor Jack hebben ze een nieuwe vorm van acteren bedacht, die de naam 'Jackting' heeft gekregen. 

Meer afleveringen
Deze week zijn de opnames van start gegaan van de nieuwe serie. Er werd officieel een lint doorgeknipt en er was een panel, waarbij de makers en de acteurs vragen beantwoorden. Hier werd ook bekendgemaakt dat het negende seizoen uit 16 afleveringen zal bestaan en het tiende uit 13.

Wie ook weer meedoet is Harry Connick Jr., die de love interest speelde van Grace. En na al die jaren zijn ze nog geen spat veranderd:

De nieuwe Will & Grace is voor het eerst te zien op 28 september op de Amerikaanse zender NBC. Nederland zal ongetwijfeld snel volgen.