Kele Okereke en Olly Alexander zijn beiden openlijk gay. Voor het eerst hebben ze nu een duet opgenomen dat gaat over een liefdesrelatie tussen twee mannen. Ze willen hiermee het taboe doorbreken dat nog altijd bestaat onder mainstream zangers die gay zijn: in hun liedjes gaat het niet vaak over ‘hij’ of ‘hem’ als ze over de liefde zingen.

Toen Olly Alexander (zanger van Years & Years) dit onlangs aankaartte, vond Kele Okereke (solo, maar ook zanger van Bloc Party) het een goed moment om hem te vragen voor een liefdesduet. De titel van het lied luidt ‘Grounds For Resentment’ en het is een fraaie ballad waarin naast de stemmen van Kele en Olly de piano een hoofdrol speelt.  

Fatherland
De track staat op het nieuwe album van Kele, Fatherland, dat binnenkort verschijnt. Kele vertelt: ‘Ik wilde dit duet graag zingen, omdat er geen enkel precedent is. Nooit eerder zongen twee openlijk homoseksuele zangers elkaar de liefde toe. Tot dusver zongen gays meestal in bedekte termen over liefde of seks. Hier verschuilen we ons niet achter codes.’

Fatherland komt uit op 6 oktober. Hier het duet:

Bron: Attitude