Midsummer Party
De Pride in Antwerpen verdient natuurlijk een goede opening. Ook dit jaar gebeurt dat bij café Den Draak op de Draakplaats. Daar vindt de Midsummer Party plaats. Het feest is overigens helemaal gratis. Deze Midsummer Party begon ooit als gezellige borrel, maar is inmiddels uitgegroeid tot Pride-feest van formaat.

10 augustus - vanaf 17:00 uur, Café Den Draak

Antwerp Pride Exhibition
Benieuwd naar 10 jaar Antwerp Pride? De organisatie zet de geschiedenis van het evenement uiteen in een bijzondere expositie. Zo volg je de ontwikkeling van het evenement, dat begon als een bescheiden Roze Zaterdag, maar is uitgegroeid tot een evenement waar duizenden mensen voor uitrukken. De expositie is tot en met 18 augustus te zien bij het FelixArchief.

tot 18 augustus - FelixArchief

© Tjap Pintoe

De Pride Parade
Op de Glorious Saturday is het tijd voor de Pride Parade. Traditiegetrouw loopt die langs de Schelde van de Vlaamse Kaai (tip: daar kun je tevens goedkoop parkeren!) tot de Sint-Pietersvliet. Verwacht een bonte stoet met een hoop activistische statements. 

12 augustus - vanaf 14:00 uur, Vlaamse Kaai

Love United Festival 
Wave!-festival is dit jaar ingeruild voor het Love United festival. Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom op dit gratis outdoor festival met fijne dj's en leuke acts. Er zijn twee stages, waar de grootste gay-events van België verantwoordelijk zijn voor de programmering. De organisatoren maken je warm voor een fijn event: het is hun feestje, maar jij krijgt de cadeautjes! 

12 augustus - vanaf 15:00 uur, Steenplein

© Tjap Pintoe

Pride Night
Ieder jaar kijken we weer uit naar de main party van Antwerp Pride: Extravaganza, waar de waanzinnig getalenteerde Harald Ligtvoet zich ontfermt over de aankleding. De vrouwen kunnen tevens terecht bij Cafe de Love. Ook Club Cargo (voorheen Red & Blue) heeft een eigen feest: het spannende Propaganda. Leg je make-up vast klaar, het thema is dit jaar Kiss-inspired

12 augustus - vanaf 22:00 uur, Rijnkaai 2

Closing party
Uitgeslapen of niet, dit jaar wil je zeker een kijkje nemen bij de Closing Party op de Grote Markt. Antwerp Pride weet ieder jaar de hele LHBTI-gemeenschap te betrekken bij dit feestje. De spectaculaire line-up wordt dit jaar afgesloten door Army Of Lovers (je weet wel, van 'Crucified'). Ook Belle Perez komt langs en er staat een spannende 'surprise act' op de planning. 

13 augustus - vanaf 13:30 uur, Grote Markt

Maar help! Hoe kom ik snel in Antwerpen?
Geen eigen auto? Met NS International sta je binnen no-time op de Grote Markt. En dat hoeft niet heel duur uit te pakken: een ticket boek je al vanaf 29 euro. De wat rijker bedeelden onder ons kunnen natuurlijk ook kiezen voor de Thalys.

Zomer van Antwerpen
Wat uurtjes over in je Pride-planning of blijf je een aantal dagen extra in Antwerpen? Werp dan eens een blik op de evenementen in het kader van de Zomer van Antwerpen, waaronder sexy circusartiesten, bijzondere locatievoorstellingen en ontroerende filmvertoningen. Eerder selecteerden we vijf hoogtepunten uit het programma.  

Coverbeeld: Tjap Pintoe