Toni Reis is president van de Braziliaanse homobelangenorganisatie Grupo Dignidade. Samen met zijn partner David Harrad besloot hij hun drie geadopteerde kinderen Alyson, Jessica en Felipe te dopen in een kathedraal in Curitiba, Brazilië, op 23 april.

Het stel stuurde daarna een brief naar de paus om daarin te vertellen over de doop en hun gezinssituatie. Vervolgens vierden ze een maand vakantie in Europa.

Brief
Bij terugkomst troffen ze een felicitatiebrief aan van monsigneur Paolo Borgia van de Vaticaanse overheid. In de envelop zat ook een gesigneerde foto van paus Franciscus.

In de brief stond geschreven: ‘Paus Franciscus wenst jullie alle geluk en goddelijke zegen toe voor jullie gezin en hoopt dat jullie zullen leven als kinderen van god en de kerk’, in het Protugees.Deze reactie hadden Reis en zijn partner niet verwacht. Volgens hem betekent dit veel voor gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht.

Standaard
Het Vaticaan zelf stelt dat het hier gaat om een standaardbrief die aan iedereen wordt gestuurd, en geen teken is dat Franciscus zijn goedkeuring geeft aan mannen die samenleven en kinderen adopteren. Sterker nog: de brief was alleen aan Reis gericht en het Vaticaan had niet eens door dat het hier ging om een homoseksueel koppel.

Tja.

Zo eindigt iets dat zo positief begon toch een beetje met een domper.

Hier de brief:

Bron: Washington Blade