In Missouri, een staat in het midden van de Verenigde Staten, komen Thomas Swartz en Joey Slivinski openlijk uit voor hun seksuele geaardheid. Dat is al heel wat, gezien het feit dat het midden van de VS niet bepaald bekendstaat om een progressief klimaat. 

In Amerika is het al decennialang gebruikelijk dat middelbare scholieren aan het eind van hun laatste jaar een jaarboek ontvangen met foto's en korte persoonlijke bijschriften van alle medescholieren. 

'Als Harry Potter ons iets heeft geleerd, is het wel dat niemand het verdient om in een kast te leven'

Joey maakte een scherpe grap over zijn kledingsmaak, waarbij hij verwees naar de jaren die hij in de kast doorbracht. Medescholier Thomas Schwartz haalde Harry Potter aan: 'Als Harry Potter ons iets heeft geleerd, is het wel dat niemand het verdient om in een kast te leven.'

Toen de jaarboeken eenmaal werden bezorgd, zagen Joey en Thomas echter een lege ruimte onder hun foto's staan. De directie had hun quotes geschrapt, zonder ze daarvan op de hoogte te brengen.

Nadat ze hun beklag deden bij de schoolleiding, luidde het antwoord dat ze niemand voor het hoofd wilden stoten met het jaarboek en dat om die reden hun commentaar was verwijderd. Dat ze hiermee de twee studenten in kwestie juist zouden kwetsen, kwam kennelijk niet in ze op.

Inmiddels heeft de schoolleiding haar excuses aangeboden. Joey reageerde: 'Ik ben trots op wie ik ben en ik ben ook trots op Kearny High School, maar dit stelt me heel erg teleur...' Thomas vulde aan: 'Ze moeten weten dat het verkeerd is wat ze hebben gedaan. Ik wil mijn verhaal aan anderen kunnen vertellen.'

De heren zochten daarom de media op, in de hoop dat dit in de toekomst niet opnieuw gebeurt.

Bron: PinkNews