Drie tweets had de Amerikaanse president nodig om zijn plan kenbaar te maken. De reden om transpersonen te weren in het leger? 'Ons leger moet gefocust zijn op beslissende en overrompelende overwinningen en mag niet worden gehinderd door de enorme medische kosten en verstoring die transgenders in het leger met zich meebrengen.'

Kosten
Maar wat blijkt? Het gaat juist veel geld kosten om transpersonen te weren. De Naval Postgraduate School in Californië heeft berekend dat het 960 miljoen dollar gaat kosten als transsoldaten het leger verlaten. Dat is 114 keer zo duur als wanneer ze blijven. 

Nieuwe soldaten trainen
Hoe dat zit? Op dit moment werken er naar schatting 15.500 transpersonen in het Amerikaanse leger. Een vervanger kost al snel 75.000 dollar. Volgens de school zijn er 12.800 nieuwe soldaten nodig om dat gat op te vullen, daardoor lopen de kosten op tot in de miljoenen. 

Based on hiring 12,800 new soldiers – the figure they estimate that would be needed to continue function similarly – the total bill is almost a billion dollars.

Reacties vanuit Amerika
Nu het veel geld gaat kosten, is het voor President Trump wellicht een optie om het plan nog eens goed onder de loep te nemen. Veel Amerikanen reageerden al kritisch op de plannen van Trump.  James Corden richtte zich in een Tweet tot dochter Ivanka. 'Hey Ivanka, James hier. Hopelijk gaat alles goed, een korte vraag, kan je je vader even bellen voor een gesprekje?', schrijft de talkshowhost. Hij plaats daar meteen de Tweet bij waarin Ivanka haar volgers een paar maanden geleden beloofde de LHBTQ-gemeenschap te steunen.

Ook Miley Cyrus heeft zich uitgesproken over de Tweets van Trump. Op Instagram schrijft ze dat haar hart gebroken is en adviseert ze haar transgender volgers om te praten met een stichting voor transpersonen.