Dit duo gaat trouwen in elk land waar dat voor LHBT's legaal is

Vijf jaar geleden was het zover: de bruiloft van Julian en Fleur. Het liefdeskoppel trouwde in Belgiƫ. Nu gaan ze een wel heel tof project doen: ze gaan trouwen in elk land waar het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht is opengesteld.
Dit duo gaat trouwen in elk land waar dat voor LHBT's legaal is
Gepubliceerd: 15 augustus 2017 14:00

Het wordt een flinke rit. 24 landen gaan ze aandoen in het 22 project. Op hun website laten ze weten dat het in het huidige tempo nog zeker 125 jaar duurt voordat het voor iedereen ter wereld legaal is om te trouwen. Hun project is daarom ook een protest om aandacht te vragen voor het klein aantal landen waar het wél mag. 

De tocht
Het koppel gaat trouwen in Argentinië, België, Brazilië, Canada, Colombia, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Luxemburg, Malta, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zuid-Afrika, Zweden, Amerika en Uruguay. Ook gaan ze in de twee landen trouwen waar het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht deels legaal is; het Verenigd Koninkrijk en Mexico.

Nu zijn ze nog in Amerika, in oktober starten ze in ons eigen kikkerlandje. Vervolgens gaan ze tot oktober 2018 de hele wereld over om uit te komen in Nieuw-Zeeland en daar voor een laatste keer te trouwen. 

Je kunt het koppel volgen via deze link.

 

6 years down, 50 more to go. Hurray! #anniversary #FleurAndJulian #love

Een bericht gedeeld door JF. Pierets (@jf.pierets) op

Beeld: 22theproject