Twee maanden lang zijn er elke donderdag activiteiten in Meppel. De vijfde 'Donderdag Meppeldag' zou er eentje worden met als thema 'Mokum in Meppel'. Nu wordt dat Amsterdamse feestje uitgebreid met een Gay Pride. 

Bootparade
Er vertrekt om 11.00 uur een boot vanaf het Bleekerseiland. Vervolgens gaat de stoet vol dragqueens en enthousiastelingen naar de Prinsengracht, waar burgemeester Richard Korteland ze welkom zal heten. Volgens initiatiefnemer Jaap de Boer wordt het een 'prachtig Bourgondisch feest'. Later die dag is er een concert met allemaal Amsterdamse zangers. 

Meer events 
Wie dacht dat dit het enige event LHBT-evenement in Drenthe is, heeft het mis. Van 7 tot 17 oktober vindt daar namelijk de eerste Regenboogweek plaats. Tijdens die week is er onder andere een expositie over homovervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ook gaat er een film van Reinout Hellenthal in première. Met subsidie van de provincie Drenthe werkt hij aan een korte productie over transpersonen in zijn regio.

Homoseksualiteit in Drenthe
Aandacht vragen voor de LHBT-gemeenschap is belangrijk in Drenthe. Ondanks dat de provincie de eerste regenboogprovincie van Nederland is, hing afgelopen Coming-Outdag slechts in enkele gemeenten de regenboogvlag uit. In januari werden twee jongens nog slachtoffer van anti-homogeweld in de provincie. 

Bron: Meppeler courant