Dragtime stamt uit 1997 en bestaat dus precies twintig jaar. De documentaire schetst een mooi en evenwichtig beeld van drags in (voornamelijk) New York en laat zien waar hedendaagse drag-sterren als Bianca del Rio, Kim Chi, Bob the Drag Queen, Jinx Monsoon e.v.a. de mosterd vandaan haalden.

In de documentaire zien we de opkomst van Lady Bunny, die een werkelijk prachtige versie ten beste geeft van het Conny Vannett’s hit ‘The Pussy Cat Song’.

 

Lady Bunny is nog altijd een van de grootste sterren van het New Yorkse drag circuit. Haar versie van Like a G6 willen we je niet onthouden:

 

Een andere held uit Dragtime is Lypsinka. Jon Epperson gaf (en geeft nog altijd) gestalte aan deze drag-artiest die bekendstaat vanwege haar perfecte manier van playbacken. Ze gaf off-Broadway shows waarbij ze complete talkshows met bijvoorbeeld Joan Crawford als gast playbackte. Hier een van haar beste Lypsinka-impressies:

 

Hier zie je Lypsinka in volle glorie bij Joan Rivers:

 

Een van de namen die niet veel mensen zich meer spontaan zullen herinneren is die van Charles Pierce. Die was bekend vanwege zijn hilarische interpretaties van over the top Hollywood-diva’s. Bette Davis was niet bepaald gecharmeerd van deze imitatie:

 

Charles had ook een geweldige Mae West in huis:

 

Behalve een blik op de drag scene van die tijd geeft Dragtime ook een prachtig inkijkje in het New York van 1997. Hoewel er inmiddels heel veel is veranderd, is er ook veel hetzelfde gebleven. De catfights bijvoorbeeld. En de pruik van Lady Bunny. Ga er maar eens goed voor zitten!