Het lijkt alsof het ook nooit goed is. Waar het tot op de dag vandaag nog voorkomt dat Hollywoodbobo’s en agenten tegen hun acteurs zeggen dat het beter is om niet openlijk uit te komen voor hun homoseksualiteit, kozen de producenten van de film The Next Best Thing het andere uiterste.

In de film, die uitkwam in het jaar 2000, speelt Madonna een alleenstaande vrouw met rammelende eierstokken. Als ze per ongeluk in bed belandt met haar gay bff (een rol van Rupert Everett), raakt ze zwanger. Ze besluiten het kindje samen op te voeden, maar dan gaat er van alles mis (waaronder, niet onbelangrijk, de plot van het verhaal, die door een bizarre twist ineens nergens meer op slaat).

Voor de promotie van de film had de studio bedacht dat Rupert Everett zo gay mogelijk gepresenteerd zou moeten worden. De acteur, in het echt ook homo, verscheen op posters met daaronder een tekst die er vrij vertaald op neerkwam dat er meer dan 20.000 homo’s zijn in de VS en dat die hem allemaal zouden willen doen.

Rupert Everett vertelt in een interview dat dit bij hem in het verkeerde keelgat was geschoten. Hij vond dat zijn homoseksualiteit werd uitgebuit door Paramount Pictures en Lakeshore Entertainment, die verantwoordelijk waren voor The Next Best Thing.

Het mocht overigens niet baten. De film flopte jammerlijk en uiteindelijk deed het de carrière van Everett weinig goeds. In zijn eigen woorden: ‘Het ene moment vindt iedereen jou en al je ideeën fantastisch. Het volgende moment ziet niemand je nog staan en ben je dood voor ze. Iedereen lijkt dwars door je heen te lopen, maar dat heb je pas na een tijdje door.’

Bron: Page6