Het koppel komt oorspronkelijk uit Singapore, maar werd in de Verenigde Arabische Emiraten opgepakt vanwege een 'te vrouwelijk' uiterlijk. Het is in de VAE verboden voor mannen om zich als vrouw te kleden. Een van de twee is man, de ander een transvrouw. In haar paspoort stond echter nog het mannelijke geslacht.

Hulp
De organisatie 'Detained in Dubai' probeert het koppel vrij te krijgen. Een woordvoerder heeft aan Gay Star News laten weten bezorgd te zijn over de veiligheid van het koppel. Eerder hielpen zij al een Britse toerist, die om een soortgelijke reden werd gearresteerd. Hij kwam vrij door een borgsom te betalen. 

Transpersonen in de VAE
Transpersonen worden in de Verenigde Arabische Emiraten gezien als 'crossdressers' en lopen daarmee risico op een gevangenisstraf. Alleen intersekse personen mogen sinds vorig jaar een geslachtsveranderende operatie ondergaan. In Singapore is het wel mogelijk je geslacht aan te laten passen in je paspoort.

Eerder onstond er grote ophef toen de bekende Amerikaanse YouTuber Gigi Gorgeous toegang tot Dubai werd geweigerd omdat ze trans is.

Bron: Gay Star News / Coverbeeld: Abu Dhabi via Creativecommons