'Uit het deels gelekte concept regeerakkoord blijkt dat onder druk van de christelijke partijen de voorgestelde hervormingen waarschijnlijk vooruit worden geschoven naar een volgend kabinet. Dit is voor mij de reden geweest om een OuderschapsCoalitie te sluiten met als doel de noodzakelijke hervormingen nog deze regeerperiode te regelen', aldus Chris Reijers namens de OuderschapsCoalitie, die een petitie is gestart.

'Door het uitblijven van hervormingen belanden dagelijks ouders in moeilijke en traumatische situaties'

'Door het uitblijven van hervormingen komen er dagelijks ouders in moeilijke en traumatische situaties. Stiefvaders die al jaren voor hun zieke kind zorgen mogen als gevolg van verouderde wetgeving niet op een Intensive Care komen omdat ze officieel geen ouder zijn. Stiefmoeders die hun hele leven bloed, zweet en tranen hebben gelaten voor hun kind moeten via juridische constructies de gaten in de wetgeving oplossen om te zorgen dat hún kind de erfenis krijgt.' 

Actie!
De OuderschapsCoalitie verzoekt de formerende partijen, in het bijzonder VVD en D66, om deze kabinetsperiode al tot een goede meerouderschapsregeling te komen en werk te maken van de aanbevelingen die eind vorig jaar werden gedaan door de Staatscommissie Herijking Ouderschap.

Ook het COC weten een nieuw onderzoek naar meerouderschap overbodig te vinden. Het COC noemt het 'pijnlijk en niet uit te leggen' aan kinderen en ouders in meeroudergezinnen dat de wet nu net doet alsof er maar twee, in plaats van drie of vier ouders zijn.

De petitie kun je hier ondertekenen.

Coverbeeld: Creative commons